Bij "De Woudhof" werken ongeveer 30 medewerkers, waarvan ongeveer de helft werkzaam is binnen het hoveniersbedrijf. Door jarenlange ervaring en de grote diversiteit van de uitgevoerde projecten is er een grote hoeveelheid kennis en vakmanschap aanwezig.

De opdrachtgevers voor het hovenierswerk komen voornamelijk uit de regio. Dit zijn zowel particulieren als bedrijven, instellingen, campings en vakantieparken. Hier komen allerlei projecten uit voort, van grote landschappelijke projecten tot de aanleg van een kleine patiotuin. Bijna alle voorkomende aanleg- en onderhoudswerkzaamheden kunnen in eigen beheer worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld sierbestratingen, waterpartijen, diverse kleine bouwkundige objecten, zoals prieeltjes, schuttingen, afrasteringen, muurtjes, pergola's enzovoort.

Door de combinatie met het Tuincentrum en het Afhaaldepot kan het hoveniersbedrijf gebruik maken van een ruime voorraad materialen, waardoor het flexibel kan inspelen op wensen of eventuele wijzigingen van de opdrachtgever.