Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

De eerste bloei van rozen is nu voorbij. Het is nu dan ook een prima tijd om ze nog een keer te bemesten. Ook het gazon kan wel weer wat extra voeding gebruiken. Niet tevreden over de kwaliteit van het vijverwater? Koop dan een setje om het water te testen. Je kunt dan de hardheid van het water aflezen. De juiste hardheid is belangrijk voor alle levende organismen in het water. Bij bewolkt en regenachtig weer kunt u prima het gazon bemesten. Is het gras door de droogte van de laatste tijd wat geel geworden dan zal het zich door het regenwater en de voeding snel herstellen. Een tuin, terras of balkon lijkt groter met een spiegel. Bevestig de spiegel bijvoorbeeld tegen een muur of schutting en u zult door het effect verrast worden.

Zet voordat u op vakantie gaat nog een extra stok bij zonnebloemen en stokrozen. Zo voorkomt u dat ze tijdens uw afwezigheid omwaaien. Dahlia’s en zonnebloemen zijn nu flink aan de groei en kunnen makkelijk omvallen. Steun ze daarom op tijd. Rozen hebben eind juni vaak de eerste bloei achter de rug. Knip uitgebloeide, doorbloeiende rozen af tot het eerste vijfblad en geef de struiken nu rozenmest. Uitgebloeide lavendel kunt u snoeien. Bind de bloemen bij elkaar en hang ze op een droge plek uit de zon te drogen. Verplaats het opblaasbadje van de kinderen regelmatig. Laat u het te lang op een plek staan, dan ziet u weken later nog waar het badje heeft gestaan.

Bind klimplanten en hoge planten nog eens goed aan. Doe dat zeker als u een paar weken op vakantie gaat. De tijden van onweer met zware windstoten breken weer aan. Vul het water in de vijver regelmatig bij om het op peil te houden. Nog handiger is het om een vijvervlotter te installeren. Die zorgt er voor dat het waterpeil in de vijver gehandhaafd wordt.