Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Lekker zelf rucola kweken? Zelfs op een balkon is dat mogelijk! Zaai de zaadjes in een bak en bedek ze met een dun laagje aarde. Maak de grond vochtig met een plantenspuit en zet de bak op een lichte plaats. Na vier weken kun je al oogsten. Zomerbollen kunnen nu in de volle grond worden geplant. Dahlia''s bloeien tot de herfst door en je kunt er mooie boeketten van plukken. Ontevreden over de kwaliteit van het vijverwater? Koop een testset en controleer zo de hardheid van het water. De juiste hardheid van vijverwater is 12Dh o.

Pioenrozen en oosterse papavers groeien nu razendsnel. Zet om de plant een speciale steunring om te voorkomen dat straks de grote bloemen topzwaar worden en zo makkelijk af kunnen breken. Geel helder water in de vijver? Installeer een pomp met filter. Er zijn verschillende soorten filters. Overleg met het team van het tuincentrum welke voor jouw vijver het meest geschikt is. Narcissen zijn nu praktisch allemaal uitgebloeid. Haal de uitgebloeide bloemen weg en laat het groene blad van dit bolletje staan. De kans is dan groot dat de narcis volgend jaar opnieuw bloeit. Het wordt prima weer om uw tuinmeubilair eens een leuk kleurtje te geven.

Een lavendelkleurige schutting of schuurdeur kan voor een ware facelift zorgen. Let bij het weghalen van wieren uit de vijver op dat er geen kikkervisjes of salamanders tussen zitten. Buxus snoeien gaat het makkelijkst als het net heeft geregend. Natuurlijk, kunt u ook de plant eerst nat maken. Gaat u de haag of struiken snoeien? Kijk dan eerst of u geen broedende vogels stoort. Stel anders dit klusje nog even uit, totdat het jonge gezin is uitgevlogen. Zet planten die de hele winter binnen hebben gestaan niet meteen in de brandende zon, Kies hiervoor liever een bewolkte dag. Hoge waterrekening?

Denk dan eens aan de aanschaf van een regenton. Krentenboom (Amelanchier) is vrijwel uitgebloeid. Snoei hem nu in model om te voorkomen dat hij voor de tuin te groot wordt. Na half mei (ijsheiligen) is de kans op nachtvorst voorbij. Blauweregen, Akebia de vroegbloeiende Clematis montana en hortensia’s hebben nu bloemknoppen. Om te voorkomen dat ze bevriezen, kunt u bij voorspelling van nachtvorst vliesdoek over de takken leggen. Vliesdoek is bij het tuincentrum verkrijgbaar. Hanging baskets en bloembakken kunt u vullen met verschillende soorten eenjarigen. Voor een rustig effect kiest u bijvoorbeeld voor één kleur of allemaal dezelfde planten. Ook kunt u verschillende tinten afwisselen met bladplanten zoals Helichrysum of Plectranthus.